La jutgessa demana que la CUP aporti nova documentació sobre el nomenament de càrrecs fets per Ballesta i Madrenas

Aquest matí s’havia de celebrar el judici contra l’equip de govern de Girona pel nomenament a dit de càrrecs de confiança, convocat arran d’una denúncia del grup municipal de la CUP-Crida per Girona. Tot i això, finalment la sessió s’ha posposat i se celebrarà durant les properes setmanes, en una data encara per fixar.

La jutgessa ha decidit suspendre el judici i deixar un termini de 10 dies perquè la CUP aporti nova documentació sobre el nomenament de personal eventual per part dels alcaldes Ballesta i Madrenas, ja que la denúncia inicial de la formació només incloïa els nomenaments efectuals per Puigdemont a principi de mandat.

Prèviament l’advocada de la CUP havia demanat que prenguessin els nomenaments efectuats pels tres alcaldes com un mateix procediment, la qual cosa hauria evitat la suspensió del judici. Tot i això, la magistrada ha considerat necessari disposar de totes les actes de nomenament abans d’emetre cap veredicte, per la qual cosa ha obert aquest nou termini perquè la CUP pugui ampliar la denúncia.

Reunió amb Madrenas per explorar un acord

D’altra banda, abans de suspendre la sessió la jutgessa ha demanat a les dues parts que facin un intent d’arribar a un acord per evitar el judici. Per aquest motiu la regidora Laia Pèlach aquest mateix matí ha tramès una petició de reunió amb l’alcaldessa Marta Madrenas, amb l’objectiu d’explorar la possibilitat d’una entesa que permeti la retirada de la denúncia per part de la CUP-Crida per Girona.