La formació critica un any més que les institucions organitzadores de la fira permetin la promoció dels valors de l’exèrcit en l’educació del jovent gironí


La CUP-Crida per Girona ha denunciat un any més la presència d’un estand de les forces armades espanyoles a la fira Expojove 2016, que s’inaugura aquest dimecres a la Fira de Girona. Fa temps que l’exèrcit participa en aquesta fira dedicada a la informació i l’orientació de joves en l’àmbit formatiu, des d’on anima els visitants a enrolar-se al cos militar i implicar-se en les activitats que du a terme. Ahir dilluns al Ple municipal gironí, la regidora Laia Pèlach va expressar la queixa a l'equip de govern, tenint en compte que l'Ajuntament és una de les institucions que coordina l'esdeveniment.

La formació ha mostrat la seva indignació pel fet que una vegada més s’hagi autoritzat la instal·lació d’aquest estand, tot i les múltiples gestions que han dut a terme organismes com el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació per evitar-ho. La CUP considera que la presència de l’exèrcit “promou la cultura militar en l’educació del jovent gironí i va contra els valors de la pau i el diàleg que hauria de potenciar qualsevol administració que es pretengui democràtica”.

En aquest sentit, la formació ha criticat els diferents organismes vinculats a l’organització de l’Expojove per la seva manca de sensibilitat i voluntat política a l’hora resoldre aquesta problemàtica. En concret, la formació s’ha referit a l’Ajuntament de Girona com a institució coordinadora de l’Expojove, de qui ha dit que “aquesta acció posa en dubte la seva autèntica voluntat de fomentar la cultura de la pau”. Així, la CUP ha lamentat la “hipocresia i incoherència” del part del consistori, que al mateix temps que dóna cobertura a la presència de l’exèrcit espanyol a l’Expojove, organitza iniciatives com les cantates per la pau o els actes del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.