Girona dóna suport als municipis i electes perseguits per haver-se adherit a la declaració de ruptura

L'equip de govern de CiU i PSC tomba la moció de la CUP-Crida per Girona per equiparar els drets de les famílies monoparentals amb els de les nombroses

Ahir el Ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar, per 18 vots a favor, 3 en contra i 4 abstencions, la moció de la CUP-Crida per Girona de suport als consistoris i electes que estan essent perseguits per la justícia espanyola per la seva adhesió a la declaració de ruptura del Parlament. A l'inici de Ple, els regidors cupaires van lluir cartells amb l'emblema de la campanya "#SensePor, desobediència per la independència", i en el moment de defensar la moció el regidor Lluc Salellas va repetir la frase "per fer la truita, cal trencar els ous" en suport a l'edil vigatà Joan Coma, que està essent investigat per haver-la pronunciat al plenari de Vic.

Per contra, el Ple va rebutjar l'altra moció presentada per la CUP-Crida per Girona, que demanava equiparar els drets de les famílies monoparentals amb els de les nombroses en totes les ordenances municipals. El text va ser tombat pels vots contraris de l'equip de govern de CiU i PSC. Sí que es van aprovar, en canvi, dues mocions conjuntes (signades per tots els grups del Ple excepte el PP) de suport a l'acollida de persones refugiades i en contra de l'acord entre la UE i Turquia. El text va ser llegit pel sirià refugiat a Girona Jamal Waez, refugiat sirià establert al Gironès.

En la sessió també es va aprovar el reglament municipal de polítiques d'igualtat de gènere, l'adhesió al Nou Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, i el Pla Especial per a l'emplaçament d'associacions i clubs cannàbics. Aquest darrer va comptar amb els vots contraris de la CUP-Crida per Girona, que considera que el text és massa restrictiu i no recull prou les demandes dels col·lectius afectats.

Suport a la demanda d'una sola regidora per Santa Eugènia i Can Gibert

A l'inici del Ple, representants de la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert van repartir un text en què es queixen de la decisió de l'equip de govern de CiU i PSC de separar la regidoria de barri de Santa Eugènia i Can Gibert, que històricament havia estat unificada, en dues, que ocupen Narcís Sastre i Sílvia Paneque, respectivament. Els veïns defensen que hi ha una realitat compartida entre ambdós barris  des de fa temps i en múltiples àmbits, i per això demanen que es reconsideri la decisió. Durant el Ple la CUP-Crida per Girona va fer públic el seu suport a aquesta demanda veïnal.