La CUP-Crida per Girona critica l’incompliment del reglament per l’Audiència Pública dels pressupostos

La formació,que crida a la participació de la ciutadania dilluns, denuncia que els terminis de convocatòria pública no s’han complert i recorda que l’equip de govern de CiU i el PSC ha de tenir una única veu

La CUP-Cridaper Girona ha fet públic aquest matí que l’equip de govern gironí ha incomplert els terminis de convocatòria per l’Audiència Pública sobre els pressupostos municipals que tindrà lloc dilluns. Segons el Reglament de la Participança la convocatòria s’ha de fer en un marge de 15 dies i de forma activa i constant als mitjans de comunicació, però no va ser fins aquesta setmana, sis dies abans de la data, que l’Ajuntament va fer pública la data i el format. Un format que, a més a més, ha de respectar el reglament també en la part on diu que el Govern ha de tenir una única veu. En aquest sentit, la formació independentista ha recordat que CiU i el PSC s’han d’expressar amb un sol portaveu tenint en compte que des de fa una setmana són ja Govern de coalició a la ciutat.

Així mateix, la CUP-Crida per Girona ha volgut destacar que l'Audiència Pública arriba després de peticions reiterades del seu grup municipal perquè es fes i ha cridat a la ciutadania gironina a participar-hi. La portaveu de la formació, Laia Pèlach, creu que «l'Audiència és una eina imprescindible que cal potenciar malgrat en aquesta ocasió els tempos no han ajudat a fer una bona campanya comunicativa, un element clau tenint en compte la poca estabilitat de la proposta». Pèlach ha recordat així que l'última Audiència es va fer el 2012 i que l'equip de Govern actual no ha apostat per una línia clara i perenne en aquest sentit. Una realitat que dificulta el treball amb els veïns i la ciutadania gironina. Tanmateix, la CUP-Crida per Girona ha anunciat la voluntat de seguir empenyent i proposant des de l'oposició nous mecanismes participatius per poder convertir la ciutat en una capital de la participació i la gestió directa.