Lluc Salellas: “la desconnexió amb Espanya avui passa per no reconèixer els tribunals espanyols i desobeir les seves ordres i sentències”

La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció d’urgència perquè el consistori gironí doni suport als ajuntaments i als càrrecs electes que estan essent perseguits per l’Audiència nacional per haver-se adherit a la declaració de ruptura del Parlament. Així, al text es demana que l’Ajuntament mostri el rebuig als requeriments enviats per ordre de l'Audiència Nacional espanyola a gairebé tres-cents ajuntaments catalans.

La moció de la CUP-Crida per Girona s’emmarca en la campanya “#SensePor, desobediència per la independència”, que la formació va presentar diumenge passat al Fossar de les Moreres per fer front a l’ofensiva judicial de l’estat espanyol contra el moviment independentista. En el marc d’aquesta campanya la formació vol impulsar una mobilització popular a Barcelona el proper dia 7 de maig.

El regidor cupaire Lluc Salellas ha declarat que “la desconnexió amb Espanya avui passa per no reconèixer els tribunals espanyols i desobeir les seves ordres i sentències” i ha defensat que “l’ofensiva antidemocràtica de l’Estat s’ha de respondre amb màxima fermesa institucional i una mobilització popular massiva”.

Concentració a Verges

Justament, aquesta setmana s’ha sabut que l’Ajuntament de Verges, on governa el grup Junts Fem Poble – CUP, també ha rebut el requeriment per part de l’Audiència Nacional. Avui dijous a les 20h, s’ha convocat una concentració de suport a la decisió de l’equip de govern de no acatar la petició del tribunal espanyol. També recentment els municipis de Celrà i Viladamat, ambdós governats per la CUP, han desatès els requeriments de l’Audiència Nacional.