La CUP-Crida per Girona lliura una carta reivindicativa al Conseller de Territori, Josep Rull

La formació ha aprofitat la visita del màxim responsable de Territori per recordar-li greuges com el poc cabal del Ter, la manca de prevenció de residus o de transport públic i la urgència de la lluita contra el canvi climàtic

La regidora de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha lliurat una carta amb un seguit de reivindicacions al Conseller de Territori Josep Rull en el marc de la trobada institucional que hi ha hagut aquest matí a l'Ajuntament de Girona. En la carta, la formació independentista ha reclamat a Rull que posi la Conselleria a treballar de valent per fer front els problemes globals en l'àmbit que tenim com a país però també li ha recordat greuges importants de les comarques gironines.

Així, la CUP-Crida per Girona ha posat sobre la taula, per exemple, la necessitat de garantir el cabal ecològic del riu Ter així com d'aturar la privatització d'Aigües TerLlobregat en matèria d'aigua, el desmantellament de la MAT o la no construcció del gaseoducte MIDCAT en matèria energètica, i una Llei atrevida de Prevenció de Residus i la millora substancial del transport públic interurbà en la lluita contra el canvi climàtic.

Finalment, la formació ecologista ha demanat que la Conselleria porti el nom de «Medi Ambient» i que el cos d'Agents Rurals tingui un pressupost més elevat alhora que no sigui absorbit pels Mossos d'Esquadra. Tot plegat, unes reivindicacions que per la regidora Laia Pèlach són una transposició «de les necessitats i les propostes que els moviments socials, persones i activistes del territori fa temps que reclamen als respectius Governs de la Generalitat». Per la regidora cupaire és urgent que aquestes siguin ateses en el camí de la construcció de la República catalana.