La CUP-Crida per Girona denuncia que l’estació del TAV continua sense Pla d’Autoprotecció 

La formació recorda que el mateix Albert Ballesta va reconèixer els fets per escrit i en un ple de l’Ajuntament de Girona a demanda de la CUP però que la situació continua sense regularitzar-se

La CUP-Crida per Girona ha reiterat aquest matí la necessitat de tenir un Pla d’Autoprotecció aprovat per l’estació d’Alta  Velocitat de Girona després que ahir es produís una situació de desplegament preventiu dels Mossos d’Esquadra davant la troballa d’un paquet sospitós i s’obligués desenes de passatgers a sortir per les sortides d’emergència on encara s'hi troben obstacles.  La formació considera que és un fet molt greu que no existeixi un Pla d’Autoprotecció validat per la Generalitat de Catalunya més de tres anys després de l’obertura de l’estació i que aquesta hauria de ser una prioritat per totes les administracions locals i també pel mateix Govern català. 


Fotografia: ARIET
La CUP-Crida per Girona ha recordat també que el propi Albert Ballesta, per escrit com a Director Territorial d’Interior i en un ple com a alcalde de Girona els va donar la raó i va reconèixer que no existeix un pla aprovat a hores d’ara malgrat la importància del mateix. En aquest sentit, la candidatura considera preocupant la inacció governamental dels últims mesos també en aquest àmbit així com en el conjunt de temes que afecten el final de les obres del Parc Central que continuen en la mateixa situació dels últims mesos.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, ha demanat  celeritat a la nova alcaldessa, Marta Madrenas, i ha afirmat que “el Govern de CiU porta un any aturat també en els temes centrals de la ciutat com són les afectacions derivades de les obres del Tren d’Alta Velocitat al seu pas per Girona”. Així mateix, Pèlach ha demanat que el Govern municipal exigeixi a ADIF una revisió completa de l’estructura ferroviària al seu pas per Girona davant l’alerta que han generat les esquerdes del viaducte. Un informe que, segons la CUP-Crida per Girona, hauria de ser presentat a tots els grups municipals per part dels seus responsables. 

Ballesta a Interior

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha aprofitat per criticar el mercadeig de càrrecs que ha tornat a demostrar Convergència Democràtica de Catalunya amb l’assignació d’Albert Ballesta com a Delegat Territorial d’Interior. Per la formació independentista, el Govern ja havia nomenat una persona per exercir el càrrec i el canvi sobtat per Ballesta, que té plaça de funcionari en un altre àmbit, demostra, una vegada més, un mercadeig de càrrecs i una improvisació que s’allunya i molt del model de nou país que cal propugnar ara mateix.