La CUP-Crida per Girona s'oposa al nou cartipàs i treballarà per una alternativa gironina a la «sociovergència» 

La CUP-Crida per Girona ha votat NO aquesta tarda en els punts del ple extraordinari de debat del cartipàs acordat per CiU i el PSC. La formació independentista ha argumentat que la proposta de la «sociovergència» per la ciutat s'ha fet «en base a cadires i sense cap programa per desenvolupar» i que significa un fre evident a la proposta de municipalisme constituent que ha de conduir cap a la República catalana. En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona s'ha mostrat preocupada pel contingut real del pacte i ha recordat que es tracta d'una dinàmica general que inclou altres capitals de comarca com ara Olot i Figueres. Pel grup municipal, el pacte representa l'acord entre partits que volen que res canviï per mantenir el poder municipal dels últims quaranta anys.

En la seva intervenció, el regidor Lluc Salellas ha criticat també el format de compartiments estands de les regidories i el manteniment de 5 càrrecs de confiança com ja teníem en el mandat 2011-2015. Així mateix, ha volgut fer esment a les propostes que en els últims mesos la CUP havia posat sobre la taula per tal de desbloquejar la situació i fer avançar la ciutat com ara «el 15 projectes +1» o la proposta de taula de treball amb els quatre partits demòcrates del plenari en temes de ciutat. «Idees que han estat poc ateses per part de l'equip de govern» segons ha afirmat el mateix Salellas. 

 Així mateix, la CUP-Crida per Girona ha criticat el PSC per haver mantingut una oposició frontal al Govern de CiU fins que li han ofert aconseguir poder. De fet, la formació anticapitalista ha recordat que tot allò que tant criticava la seva portaveu Sílvia Paneque fa tan sols dos mesos avui li semblés formidable per consolidar la sociovergència a la ciutat 

Alternativa de govern 

Lluc Salellas ha aprofitat el seu discurs en el ple d'avui per exposar les línies de treball cupaires pels propers mesos i detallar com la CUP-Crida per Girona formularia un cartipàs amb les seves respectives tinences d'alcaldia i àrees que haurien de prendre protagonisme. De fet, Salellas ha avisat que avui era també el tret de sortida de la consolidació d'una alternativa popular i àmplia liderada per la CUP al retrocés de la «sociovergència». Així, el regidor cupaire ha explicat que davant d'un món que va perdent força però fa pactes per mantenir-se al poder, la CUP-Crida per Girona farà un pas endavant per poder liderar amb un programa de govern una alternativa que tingui també el seu espai de carrer i de tasca col·lectiva.