El grup municipal demana que es doti de més recursos i pes polític el servei municipal de joventut, i demana explicacions pel retard en l’obertura de l’espai jove del Güell

La CUP-Crida per Girona ha denunciat, avui, la manca de prioritat política que té el servei municipal de joventut per a l’actual equip de govern, i ha fet èmfasi en la necessitat que se’l doti de l’impuls i recursos necessaris per tal que la política de joventut recuperi el pes que ha perdut en els darrers anys. Per això, el grup ha preparat una bateria de precs i preguntes sobre aquesta qüestió per al Ple municipal del 14 de març, i ja ha sol·licitat una reunió amb la futura regidora del PSC responsable del servei, Elisabet Riera.

D’una banda, el grup municipal reclama l’equip de govern que impulsi amb celeritat el nou Pla Local de Joventut 2016-2019, que actualment es troba en fase de redacció. En aquest sentit, el grup municipal ha demanat que s’habilitin els mecanismes participatius adequats per tal que tant el jovent gironí com les entitats juvenils puguin participar en la seva elaboració.

Justament, pel que fa al Pla Local de Joventut 2012-1015, la CUP-Crida per Girona ha lamentat que no s’hagi fet una avaluació adequada del seu compliment, i ha criticat que aspectes rellevants que preveia no s’hagin complert. En aquest sentit, la formació ha demanat una vegada més que es destinin recursos a promoure la participació juvenil a la ciutat, així com a reforçar els serveis d’informació i orientació a joves, entre d’altres.

D’altra banda, des de la formació han denunciat el fet que des del servei municipal de joventut estigui assumint des de fa anys competències que no corresponen a política juvenil, com ara el programa de vacances o la cessió de recursos per a entitats com són els equips de so i de llums. Cal recordar que l’organització dels casals d’estius s’emporta bona part dels recursos de què disposa el servei de joventut anualment, per la qual cosa la CUP ha demanat que es replantegi quina àrea ha de cuidar-se d’aquest programa municipal.

Retard en l’obertura de l’espai jove del Güell

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha demanat explicacions sobre el retard en l’obertura del futur espai jove del Güell, situat a Can Gibert, i ha reclamat informació concreta sobre el projecte que hi ha darrere d’aquest nou equipament. La CUP-Crida per Girona proposa que aquest nou espai compti amb una participació activa del servei de joventut, seguint l’exemple d’Els Químics Espai Jove.