Albert Ballesta deixa l’alcaldia de Girona sense donar explicacions al Ple

En la sessió s’aprova la moció de la CUP-Crida per Girona per elaborar un Pla d’Acollida

Ahir es va sotmetre a informació del Ple municipal de Girona la renúncia d’Albert Ballesta com a alcalde, aprofitant la sessió ordinària del mes de març. La CUP-Crida per Girona va lamentar que Ballesta no assistís al Ple per donar explicacions sobre els motius de la seva renúncia davant de tots els regidors i regidores. En aquest sentit, la portaveu cupaire Laia Pèlach va criticar que ni CiU ni cap membre de l’equip de govern no hagi fet autocrítica de la gestió política dels dos darrers mesos.

D’altra banda, a la sessió va aprovar-se per unanimitat la moció de la CUP-Crida per Girona perquè l’Ajuntament elabori un pla d’acollida de totes les persones immigrades o retornades empadronades al municipi, en la línia que preveu la llei catalana. Segons el grup municipal, el pla hauria de servir per definir i organitzar les accions d’acollida realitzades des de l’ens municipal, especialment aquelles previstes per la llei, i hauria d’incloure un protocol d’atenció i derivació entre els diferents serveis i entitats que garanteixi la informació i atenció a tots els titulars de dret.

Al Ple també va aprovar-se una moció presentada per l’ADAC per adherir-se a la iniciativa perquè Sant Joan sigui declarat festa nacional dels Països Catalans, així com altres propostes presentades per diferents grups i entitats a per millorar els horaris de les biblioteques, per la rehabilitació de l’antic cinema Modern, per demanar el segell de Ciutat Amiga de la Infància, i pel respecte als animals. [Foto: Manel Lladó, El Punt Avui]