Les sessions es duran a terme els dimecres 2, 9 i 16 de març a les 19h a la Casa de Cultura

La CUP-Crida per Girona ha organitzat per aquest mes de març unes jornades de debat i reflexió al voltant de l’actual onada internacional de refugiats i les seves derivades polítiques, socials i humanitàries. Sota el títol “Els refugiats del s. XXI”, les jornades d’estructuren en tres sessions que tindran lloc els dimecres 2, 9 i 16 de març a les 19h a la Casa de Cultura.

La primera sessió té per títol "Refugiats: origen i destí", i comptarà amb les intervencions de Sergio Maydeu, analista internacional i consultor; Guillem Jiménez i Blanca Lorman, voluntaris mèdics a Lesbos amb Off Track Health; i Sara Montesinos, periodista internacional, actualment a Lesbos. En la segona sessió, sota el nom "Què fan les institucions? què fa la ciutadania?", hi intervindran Carles Serra, secretari tècnic de la Coordinadora d'ONG Solidàries; Anna Serra, advocada i responsable d´Immigració i Refugiats de la Creu Roja; i Àngel Vàzquez, tècnic de l'àrea de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona


Finalment, la tercera sessió constarà d’una assemblea oberta sota el títol “Què hi podem fer des de comarques gironines?”, que tindrà per objectiu coordinar esforços de cara a impulsar iniciatives de suport a les persones refugiades des de l’àmbit local. La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha declarat que “cal un esforç per sensibilitzar la població gironina de quina és la realitat de les persones refugiades, qui té la responsabilitat de l’actual situació, i de quina manera la gent pot implicar-se per denunciar i aturar aquest drama”.