L’increment de la dotació pressupostària, la flexibilització dels criteris per acollir-s’hi, i la introducció d’un recurs de tutorització, entre les mesures proposades

Avui la CUP-Crida per Girona traslladarà a la regidoria de Cultura diverses propostes de millora per als ajuts KREAS de suport a la creació artística. Respecte a la seva dotació pressupostària, el grup municipal ha valorat positivament l’increment de 50.000€ a 100.000€ que ha experimentat la partida aquest 2016, però ha demanat que es prevegi un nou augment de cara a propers exercicis que permeti arribar als 150.0000€. Aquesta darrera xifra respon a una reivindicació del sector, i és el que preveia la CUP-Crida per Girona al seu programa electoral.

El grup municipal també demana que es flexibilitzin els criteris per obtenir les beques, per tal que pugui accedir-hi qualsevol persona que tingui alguna vinculació amb Girona; i garantir que tots els diners destinats a les KREAS es dediquin al suport d’iniciatives cultural, fins i tot aquells sobrants de la partida pressupostària. Finalment la CUP-Crida per Girona proposa tutoritzar els projectes mitjançant professionals del sector, que aportin recursos de tipus qualitatiu més enllà de l’ajut econòmic.

El paper del Consell de les Arts i de la Cultura

La CUP-Crida per Girona ha aprofitat l’ocasió per demanar explicacions a l’equip de govern sobre el Consell de les Arts i de la Cultura de Girona (CACGi). Des de la seva arribada al govern municipal el 2011, CiU va relegar el CACGi únicament a la tasca d’atorgar les beques KREAS, de manera que el protagonisme i les atribucions de l’organisme en els darrers anys han quedat reduïdes a la mínima expressió. Fins i tot, en els darrers mesos, l’Ajuntament ha eliminat la informació sobre el CACGi de la secció de Cultura del web municipal.