El grup municipal llança la proposta amb voluntat constructiva davant l’enrocament actual de l’Ajuntament

La CUP-Crida per Girona ha fet pública aquest matí la proposta de crear un espai permanent de diàleg i negociació format per el grup municipal de CiU al govern més els tres principals grups de l’oposició (CUP-Crida per Girona, ERC-MES i PSC). Segons ha explicat la portaveu Laia Pèlach, la iniciativa “vol donar solució a les dificultats del govern per trobar acords amplis en temes clau de ciutat, i evitar que es perpetuï l’actual situació d’enrocament”. Pèlach ha assenyalat que la taula evidentment “no obliga a l’entesa però pretén facilitar-la”.

La proposta arriba després de setmanes de les polèmiques constants que s’han viscut a l’Ajuntament de Girona des de l’elecció d’Albert Ballesta com a alcalde. “Volem contribuir a superar l’espectacle lamentable que s’ha viscut a l’Ajuntament les darreres setmanes”, ha assegurat Pèlach. Per la seva banda, el regidor Lluc Salellas ha recordat que a principi de mandat la CUP ja va presentar públicament una bateria de propostes amb l’objectiu de buscar l’entesa amb el CiU. Unes propostes que, segons Salellas, “tot i la bona rebuda inicial per part del govern de Carles Puigdemont, després no han tingut el recorregut esperat”.

Segons la nova proposta cupaire, el govern de CiU s’hauria de comprometre a reunir aquest espai amb una periodicitat com a mínim mensual, i a portar-hi temes claus de ciutat com ara els pressupostos, ordenances, ROM, plans especials urbanístics, plans estratègics d’àrees municipals  o grans obres i infraestructures, entre d’altres. Tot i això, Laia Pèlach ha aclarit que “l’espai simplement pretén promoure la negociació política entre grups polítics i per tant no ha de substituir altres espais de què disposa el govern per informar, consultar o debatre amb els grups municipals a l’oposició”.

Sobre l’exclusió de C’s i PP de l’espai, la CUP-Crida per Girona ha deixat clar que “no podem treballar amb grups que no respecten els mínims democràtics pel que fa al dret a decidir del poble català, i que s’han dedicat a denunciar judicialment els regidors i regidores que han expressat al Ple el seu suport al procés d’independència”.

Primera acció, buidatge programàtic

En la roda de premsa la CUP-Crida per Girona ha apuntat que una primera acció que es podria impulsar des d’aquest espai de diàleg és “dur a terme un buidatge programàtic per part dels quatre grups integrants, que permeti detectar aquelles mesures que són coincidents i que podrien treballar-se conjuntament”. Segons el grup municipal, “aquesta primera acció permetrà abordar amb temps suficient projectes importants per la ciutat i facilitar l’entesa que ha de permetre tirar-los endavant amb el màxim de consens possible”.