La CUP-Crida per Girona impulsa una iniciativa ciutadana "per uns serveis funeraris dignes i amb preus justos"

La formació crea una petició mitjançant la plataforma change.org, i també recollirà signatures presencialment

La CUP-Crida per Girona ha anunciat noves accions perquè es replantegi l’actual model de serveis funeraris de la ciutat, després que dilluns al ple municipals la moció del grup sobre aquest tema quedés rebutjada per 13 vots en contra i 12 a favor. Els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas ho han exposat avui en una roda de premsa, en què també han presentat un cartell satíric amb el lema “Quant costa enterrar la sardina a Girona” aprofitant la diada del dimecres de cendra.

La formació ha anunciat que impulsarà una iniciativa ciutadana per aconseguir “uns serveis funeraris dignes i amb preus justos”. Aquesta figura participativa està prevista al Reglament regulador de les Institucions de la Participança, i requereix la signatura d’almenys un 1% de les persones majors de 16 anys empadronades a Girona. A més d’aquesta recollida de signatures presencial, la CUP també ha impulsat una petició mitjançant la plataforma change.org.

D’altra banda, els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas també han fet una crida a la ciutadania gironina a fer arribar a la CUP-Crida per Girona qualsevol queixa o suggeriment respecte als serveis que ofereix l’empresa Mémora actualment. En aquest sentit, els regidors han anunciat que faran una ronda de contactes amb l’Oficina del Defensor de la Ciutadania i l’Oficina Municipal d’Informació i Consum per tractar aquesta qüestió.