Els tres grups van votar junts contra la moció de la CUP-Crida per Girona que demanava replantejar el servei fúnebre per fer-lo més obert i assequible

Ahir els regidors de l’equip de govern de Girona (CiU) van votar juntament amb C’s i PP per impedir que s’aprovés la moció de la CUP-Crida per Girona sobre els serveis funeraris de la ciutat. La moció demanava que l’Ajuntament entrés a prestar aquest servei, com a mesura per posar fi a al monopoli efectiu de l’empresa Mémora i facilitar una diversificació de l’oferta i el sistema de preus actual.

El text també reclamava l’actualització urgent de l’ordenança que regula els serveis funeraris, que està desfasada des que el 2010 va entrar en vigor la nova legislació, la creació d’una comissió per decidir la fórmula mitjançant la qual l’Ajuntament hauria de prestar el servei, i la publicació de tota la informació, legislació i alternatives de què disposa la ciutadania gironina en matèria de serveis funeraris.

Totes aquestes propostes, però, van topar amb l’oposició frontal de CiU, C’s i PP, que van posicionar-se al costat de l’actual model i van defensar la tasca de l’empresa Mémora com a única operadora del servei.

Rebutjada la moció contra el trasllat del laboratori del Trueta

Tampoc va prosperar l’altra moció presentada per la CUP-Crida per Girona, en aquest cas perquè l’Ajuntament es posicionés contra el trasllat del laboratori clínic del Trueta. Es tracta d’una demanda del personal sanitari, arran de la manca de transparència i debat públic al voltant del projecte del nou hospital. En aquest cas, CiU, ERC-MES, C’S i PP van votar-hi negativament.