El pacte permetrà a l’equip de govern fixar un sou de 73.000€ per l’alcalde i mantenir set càrrecs de confiança

La CUP-Crida per Girona ha carregat contra l’acord de l’equip de govern de Girona amb els grup de C’s i PP per aprovar el nou cartipàs municipal, que inclou fixar un sou de 73.000€ per l’alcalde, i que es mantinguin set càrrecs de confiança del govern. El grup municipal ha criticat un cop més la retribució que percebrà Albert Ballesta perquè la considera “excessiva i inoportuna”, i s’ha reafirmat en la seva oposició a nomenar a dit càrrecs de confiança per dur a terme tasques directives.

La CUP-Crida per Girona també s’ha mostrat molt crítica amb la decisió de CiU de prioritzar l’acord amb dues forces clarament espanyolistes com C’s i PP. En aquest sentit, la portaveu del grup, Laia Pèlach, ha lamentat que Ballesta “es vengui l’ànima al diable per mantenir privilegis”. “Avui és el sou d’alcalde i els càrrecs de confiança com ahir va ser mantenir el monopoli dels serveis funeraris” ha declarat la portaveu, en referència al fet que CiU ja va aliar-se amb aquests mateixos partits en el darrer ple per impedir que prosperés la moció de la CUP per replantejar els serveis fúnebres gironins.

Igualment, tot i reconèixer que la CUP i CiU tenen plantejaments molt diferenciats en aquesta qüestió, Pèlach ha lamentat que en les dues darreres setmanes l’equip de govern no s’hagi posat en contacte amb la CUP en cap moment per explorar possibilitats d’entesa. Per tot plegat, el grup ha anunciat que manté el posicionament contrari al cartipàs que ja havia anunciat la setmana passada, i ha criticat una vegada més “tant el fons com les formes” de l’equip de govern en tot la negociació del cartipàs.