El ple de Girona tomba la proposta de càrrecs de confiança i l'augment del sou de Ballesta

L'alcalde argumenta que no ha negociat amb la CUP perquè "la seva proposta és un insult a la intel·ligència"

L'equip de govern de Girona no ha pogut aprovar la seva proposta de Cartipàs, perquè el ple municipal n'ha rebutjat els punts més rellevants. Així, després que C's s'hagi desdit de l'acord que havia anunciat ahir mateix amb CiU i PP, Albert Ballesta s'ha quedat sense poder aprovar la seva proposta de càrrecs de confiança i l'augment del sou d'alcalde.

En la seva intervenció, la portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha expressat que "CiU s'ha venut l'ànima al diable, i ara el diable li diu que no la vol", i ha criticat l'"espectacle que està donant l'equip de govern, amb la complicitat d'alguns grups de l'oposició". Pèlach ha carregat contra Ballesta pel fet que prioritzés l'acord amb els grups espanyolistes, i ha reiterat que tant la proposta de càrrecs de confiança com el sou "són totalment inoportuns i desproporcionats".

Per la seva banda, Albert Ballesta ha argumentat que si CiU no ha negociat amb la CUP és perquè "la seva proposta és un insult a la intel·ligència". Cal recordar que des del passat 9 de febrer l'equip de govern no s'ha posat en contacte en cap moment amb els regidors cupaires per debatre possibles punts d'entesa pel que fa al cartipàs municipal.