La CUP-Crida per Girona fa públic un informe que evidencia els problemes de seguretat del TAV

La formació demana mesures urgents per pal·liar la situació, que ha estat reconeguda pels serveis territorials d'Interior dirigits per l'actual alcalde Albert Ballesta

La CUP-Crida per Girona ha exigit que es facin els tràmits necessaris per solucionar urgentment els problemes de seguretat del tram de la línia d’Alta Velocitat al seu pas per la ciutat. El grup municipal ha fet públic un informe (llegiu-lo) dels serveis territorials d’Interior de Girona, signat per l’ara alcalde de la ciutat, Albert Ballesta, en què es detallen les mancances que impedeixen l’aprovació del pla d’autoprotecció.

D’una banda, al túnel hi ha “manca de obertura de la Xarxa RESCAT”, dissenyada per proporcionar cobertura als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències de Catalunya. L’informe també indica que “tot i ser practicables, les sortides d’emergència resten inacabades”. Un altre dèficit, segons l’escrit, és que “manquen els informes que justifiquin com es farà el ‘desenfumatge’ del túnel en cas de sinistre, així com el drenatge de les mercaderies perilloses”.

A parer de la CUP-Crida per Girona, aquestes informacions desmenteixen les reiterades declaracions que s’han fet per part de determinats representants públics assegurant que el túnel compleix totes les garanties de seguretat. En aquest sentit, el grup municipal ha reiterat la seva “indignació” pel fet que, després de tres anys de la inauguració de la línia i tenint en compte les dues inundacions patides, el pla d’autoprotecció continuï sense estar aprovat.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha carregat contra ADIF i el Ministeri espanyol de Foment per la seva responsabilitat en les mancances del túnel, però també contra la Generalitat i l’Ajuntament de Girona per no haver estat prou actius a l’hora de denunciar l’actual situació. Així, el grup municipal ha instat l’alcalde Albert Ballesta que, tenint en compte el seu coneixement de l’assumpte, faci les gestions oportunes per trobar una solució urgent.