Girona retira les condecoracions a Felip VI i insta l'Estat a retirar el títol de Princesa de Girona

Ahir el ple municipal de Girona va aprovar la moció dels grups municipals de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES en què es reafirma que "el títol de Princesa de Girona no representa a la ciutat", i en què s'insta l’Estat espanyol “a la retirada d’aquesta distinció”. L'acord també preveu anul·lar l'acord de Ple en què es va condecorar a l’actual rei Felip VI amb la medalla, bastó i espadí de la ciutat.

Un altre dels punts del text aprovat és la petició a la Fundació Princesa de Girona que deixi d’utilitzar aquesta denominació, i la proposta de Carles Rahola, gironí republicà afusellat pel franquisme, com a possible alternativa. En aquest sentit, fruit de l'aprovació de l'acord l’Ajuntament haurà de condicionar la seva participació institucional als actes de la fundació al fet que es produeixi aquest canvi de nom.

La moció va aprovar-se amb els vots favorables de la CUP-Crida per Girona i ERC-MES, les abstencions de CiU i PSC, i els vots contraris de C's i PP. [Imatge: Sergi Vázquez / L'Ariet]