Comunicat arran de la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde de Girona i la seva investidura com a president de la Generalitat

Arran de la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde de Girona, com a conseqüència de la seva investidura com a president de la Generalitat de Catalunya, des de la CUP-Crida per Girona fem públiques les següents consideracions:
  • A partir del 27-S, vam coincidir plenament en la necessitat de cercar una presidència alternativa a Artur Mas, que permetés visualitzar l’inici d’un nou estadi en el procés de construcció de la República Catalana, amb una figura presidencial desvinculada dels darrers governs de la Generalitat i el lideratge de CiU, especialment identificats amb els casos de corrupció i les polítiques de retallades.
  • Considerem que l’excepcionalitat del moment polític justifica l’acceptació per part de la CUP-Crida Constituent de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat en substitució d’Artur Mas. Entenem que, tot i formar part del mateix partit que Mas, l’elecció de Puigdemont pot ajudar a visualitzar l’inici d’aquesta nova etapa de tancament de l’autonomisme i construcció republicana que té encomanat el Parlament de Catalunya per als propers 18 mesos.
  • Això no obstant, reivindiquem plenament la tasca que ha realitzat la CUP des del 2011 en contraposició a les polítiques dels governs de Carles Puigdemont, i anunciem la voluntat de continuar la nostra feina d’oposició activa, rigorosa i responsable, i de consolidació d’una alternativa popular i democràtica a l’actual model de ciutat.
  • Som conscients que la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde de Girona ha estat una situació sobrevinguda i que l’Ajuntament necessitarà uns dies per ressituar-se. Tot i això, reclamem que la situació s’estabilitzi amb la màxima brevetat possible, per tal que afecti el mínim el bon funcionament de la institució i que el conjunt de la ciutat i la seva gent no se’n vegi perjudicada.
  • Tot i les profundes i conegudes discrepàncies pel que fa al model de ciutat a Girona, agraïm el pas endavant que ha fet Carles Puigdemont. En aquest sentit l’emplacem a fer possible el compliment del mandat democràtic derivat del 27-S a partir del desplegament del full de ruta cap a la independència i del contingut de la declaració aprovada pel Parlament el 9-N, i a treballar per l’eixamplament de la base social independentista a través d’un procés constituent popular i de base, i d’unes polítiques encaminades a la justícia social i al combat contra la corrupció i les desigualtats.
Girona, Països Catalans, 11 de gener del 2016