El ple aprova una moció de la CUP-Crida per Girona per ampliar el compromís de la ciutat amb la lluita contra el canvi climàtic

Ahir el ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar la moció de la CUP-Crida per Girona de redactar, de cares al primer semestre del 2016, un document públic que comprometi la ciutat i el conjunt de la societat gironina amb la lluita per revertir el canvi climàtic. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tota l’oposició i l’abstenció del govern. La moció també preveu que Girona s’integri a la coalició mundial de ciutats ‘Compact of Mayors’, nascuda el 2014 en l’àmbit de les Nacions Unides per treballar amb un mètode comú les polítiques municipals contra el canvi climàtic.

En la sessió també es va aprovar el projecte de renovació de la incineradora de Campdorà, valorat en 27M€. La CUP-Crida per Girona va reclamar novament un debat estratègic i de ciutat sobre la gestió dels residus, i va criticar que el projecte previst per la incineradora perpetua l’actual model “caduc i insostenible”. El ple també va servir per aprovar la municipalització de les zones blaves i verdes, fet que posarà fi a la privatització del servei. L’acord de municipalització inclou que els beneficis del sistema de pagament es destinaran a polítiques de mobilitat i accessibilitat, i projectes del tercer sector; i que tot els treballadors del servei seran sempre persones amb discapacitat.

En l’apartat de mocions, a més de la proposta de la CUP, es va aprovar una moció per redactar un Pla Estratègic de l’Esport i  una declaració institucional de suport al banc d’ADN per identificar els desapareguts de la guerra civil. Per contra, es van rebutjar mocions sobre polítiques d’infància, adolescència i famílies, i una moció per l’obligat compliment de les lleis, presentada per C’s arran de l’aprovació de la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament.

En l’apartat de precs i preguntes, en matèria de cultura la CUP-Crida per Girona va demanar un posicionament del govern sobre la fiscalització dels recursos públics en la gestió del festival Temporada Alta, arran de les darreres informacions publicades. També es van demanar explicacions per la manca d’activitat i protagonisme del Consell de les Arts i la Cultura. En l’àmbit ambiental, es demanar informació sobre el projecte d’horts urbans i es va denunciar un cop més l’aparcament de cotxes a l’interior de la Devesa. També es va demanar informació

Sobre participació, es va demanar que s’acceleri tant la reforma del ROM com l’organització de la jornada de formació i debat sobre pressupostos participatius. També es va demanar informació sobre la integració de Girona a la xarxa de municipis per l’economia social i solidària, l’estat del Pla Local per la Infància i l’Adolescència, el nomenament de Coral·lí Cunyat com a directora de Fira de Girona. Finalment es va sol·licitar, entre altres qüestions, que es valori iniciar una revisió del Pla Educatiu de Ciutat, i que l’Ajuntament s’impliqui per solucionar el problema de local que té l’AEiG Vista Alegre.