En una pregunta adreçada al Govern de la Generalitat, el grup parlamentari reclama que es tingui en compte la posició unànime de la comunitat universitària i el rectorat de la UdG a favor d’arxivar el procediment contra els manifestants

El grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent ha registrat una pregunta en què demana al Govern que es posicioni respecte al procés judicial emprès contra onze membres de la comunitat universitària gironina. El cas remunta al 2011, en el marc d’una mobilització a favor de l’educació pública convocada arran de la visita d’Artur Mas a la Universitat de Girona, que va acabar amb desenes de manifestants ferits per l’actuació dels Mossos.

En l’escrit, la CUP-CC demana al Govern que tingui en consideració la posició unànime de la comunitat universitària i el rectorat de la UdG a favor de l’arxivament del procediment contra els manifestants. Concretament, el rector de la universitat Sergi Bonet va participar el passat 2 de desembre en un acte públic de suport a les onze persones encausades, i recentment ha mantingut una reunió amb la Fiscalia de Girona per intentar desencallar el cas.

Respecte a les denúncies interposades contra els Mossos d’Esquadra per part dels manifestants ferits, la CUP-CC demana al Govern informació sobre “quines investigacions s’han obert, indicant-ne el número d’expedient i adjuntant-ne la còpia, per aclarir les denúncies dels manifestants per agressió per part dels agents”. Finalment, la CUP-CC ha anunciat el seu suport a la concentració en solidaritat amb les onze persones encausades, prevista per demà dimecres a les 12h davant del rectorat de la UdG.