L’acord inclou que els beneficis del sistema de pagament es destinin a polítiques de mobilitat, accessibilitat i ajuts a les entitats del tercer sector 

El grup municipal de la CUP-Crida per Girona ha acordat amb l’equip de govern de CiU la municipalització del sistema d’aparcament de pagament de Girona, que es votarà al ple municipal de dilluns. Es tracta d’un acord obert a sumar el suport de la resta de grups municipals, i a més de la recuperació del servei per part de l’Ajuntament inclou altres mesures. D’una banda, el compromís que tots els beneficis del sistema de pagament s’invertiran en desenvolupar el Pla de Mobilitat, el Pla d'Accessibilitat i en ajuts a les entitats del tercer sector. De l’altra, que tot el personal que es contracti en el marc d’aquest servei  hauran de ser persones amb dificultats d’inserció laboral.

Igualment, la CUP-Crida per Girona s’ha compromès a promoure fórmules perquè les entitats del tercer sector assoleixin un major protagonisme en la prestació de serveis municipals. Un d’aquests serveis podria ser la mateixa gestió de les futures zones verdes de la ciutat, a mesura que el sistema de pagament es vagi estenent als diferents barris. En aquest sentit el grup municipal demanarà un estudi per analitzar la possibilitat de recuperar diferents serveis municipals que actualment estiguin privatitzats, i valorar quins podrien prestar-se directament des de l’Ajuntament i quins es podrien concedir a entitats del tercer sector.

Compromís de Girona amb el clima

També de cares al ple municipal de dilluns, la CUP-Crida per Girona ha presentat una moció per demanar un major compromís de l’Ajuntament amb la lluita contra el canvi climàtic. Aprofitant la celebració de la cimera de París, el grup municipal demana que el consistori impulsi una declaració, que podria dur el nom de ‘Compromís de Girona amb el clima’, en què es refermi la seva implicació amb la lluita per mitigar el canvi climàtic i es fixi objectius i mesures d’actuació en aquesta línia.