El grup municipal estudia la possibilitat de recuperar el servei abans d’acabar l’actual contracte, i preveu que la ciutadania validi el nou model de gestió en una consulta vinculant

Aquest matí la CUP-Crida per Girona ha exposat la seva proposta de procediment per a la municipalització del servei d’aigües de Girona, estructurada en tres fases. La primera, que s’hauria de realitzar durant el primer semestre del 2016, consistiria en realitzar un estudi tècnic sobre les diferents vies de municipalització i sobre la possibilitat de recuperar el servei abans del 2020, any en què finalitza l’actual contracte.

La segona fase serviria per socialitzar el debat sobre el model de gestió de l’aigua, a través d’un procés ciutadà. Aquest segon estadi hauria de culminar, a finals del curs 2016-2017, amb la celebració d’una consulta vinculant que serviria per validar la proposta definitiva de municipalització. Així, un cop el projecte estigui aprovat i compti amb l’aval ciutadà, la tercera fase consistiria en desplegar tots els treballs legals, tècnics i financers per recuperar definitivament el servei d’aigües. Aquesta tercera fase s’aplicaria durant el curs 2017-2018, i es podria allargar fins el 2020 a tot estirar, en cas que es descartés l’opció de rescatar el servei abans de finalitzar el contracte.

Els regidors de la CUP-Crida per Girona han anunciat que faran arribar aquesta proposta de calendari a l’equip de govern, amb qui des de fa mesos mantenen converses per estudiar la municipalització del servei. La regidora Laia Pèlach ha aprofitat per denunciar un cop més que la comissió de seguiment d’AGISSA engegada en el mandat passat “no es va tancar, i que cal reprendre les sessions o bé aprovar-ne les conclusions”. Pèlach ha fet un prec al govern perquè actuï urgentment.

Traves en l’accés a la informació d’AGISSA

Els regidors de la CUP-Crida per Girona també han reiterat la crítica a la direcció d’AGISSA per obstaculitzar la tasca de fiscalització que està duent a terme el grup municipal respecte a la seva gestió. Els regidors han explicat que hi ha documentació que AGISSA s’està negant a facilitar, i que aquest problema no només afecta al grup de la CUP sinó al mateix equip de govern, que també es troba amb traves a l’hora d’accedir a tota la documentació de l’empresa.