La formació fa una crida a la mobilització amb motiu del dia internacional contra la violència masclista, que se celebra demà 25 de novembre

Coincidint amb el Dia internacional contra la violència masclista, la comissió d’igualtats de la CUP-Crida per Girona finalitza el 1r Seminari Feminista de Girona, dedicat a l’economia feminista. Aquesta darrera sessió consisteix en una conferència de la professora de la UB i membre del Seminari d’economia feminista Cristina Carrasco que es titula com el seu darrer llibre “Amb veu pròpia: l’economia feminista com aposta teòrica i política” i tindrà lloc a les 19h al Centre Cultural de la Mercè.

Laia Pèlach, portaveu del grup municipal de la CUP-Crida per Girona i membre de la comissió d’igualtats, valora molt positivament el seminari que ha tingut un gran èxit de públic i anima a assistir als diferents actes que s’organitzen per commemorar el 25 de novembre i especialment a aquesta darrera conferència “Cristina Carrasco és una persona de gran prestigi en l’economia feminista que ens ajuda a entendre com el sistema capitalista i patriarcal discrimina les dones a través també de l’economia”.

Aprofitant l’efemèride la CUP-Crida per Girona reclama que s’agiliti la feina per crear el Consell d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Girona que ha de substituir l’actual comissió Ciutat i Igualtat. Aquest òrgan ha de ser l’encarregat de guiar l’elaboració el nou pla d’igualtat ja que l’actual acaba el 2015. Segons Laia Pèlach “el pla d’igualtat ha de ser una eina veritablement transversal que asseguri la perspectiva de gènere en tota la gestió municipal, des dels pressupostos fins a l’activitat esportiva”.

Commemoració del 25 de novembre

Amb aquest acte la CUP-Crida per Girona aprofita per commemorar el Dia internacional contra la violència masclista, que se celebra demà dimecres 25 de novembre. La formació ha fet una crida a la societat gironina a participar en les mobilitzacions i activitats que durant tota la setmana se celebren a la ciutat per commemorar aquesta diada.