El regidor Lluc Salellas i l’historiador Xavier Díez intervindran en l’acte, que té per títol “40 anys de la mort de Franco, alliberem-nos de la seva herència”

La CUP-Crida per Girona ha organitzat per demà divendres, 20 de novembre, un acte polític amb motiu del 40è aniversari de la mort del dictador Francisco Franco. L’esdeveniment tindrà lloc a les 20h al monument a Carles Rahola de la Rambla de Girona i comptarà amb les intervencions de Lluc Salellas, regidor gironí i autor del llibre ‘El franquisme que no marxa’ i l’historiador Xavier Díez.

Segons Salellas, “després de 40 anys encara queda molta feina per fer, a la ciutat i arreu del país, per recuperar la memòria històrica”. En aquest sentit, el grup municipal ha reclamat un cop més a l’equip de govern que sigui més ambiciós a l’hora de substituir les denominacions vinculades al franquisme del nomenclàtor de la ciutat, i que atengui urgentment les recomanacions del Memorial Democràtic respecte als monuments franquistes que encara hi ha a la ciutat.