Amb motiu de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, la formació farà una “autòpsia” a un contenidor de rebuig per conscienciar la ciutadania de la problemàtica dels residus

La CUP-Crida per Girona ha celebrat la participació municipal en la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, que se celebra arreu d'Europa amb la finalitat de conscienciar sobre la problemàtica que generen els residus en el medi ambient. El grup municipal valora positivament que “després de quatre anys de paràlisi”, finalment, l'equip de govern que dirigeix Puigdemont hagi apostat per implicar-se en la iniciativa.

Tot i això, el regidor Lluc Salellas ha reclamat al regidor de Sostenibilitat “accions més decidides que situïn Girona com una referència en polítiques ambientals i especialment en gestió de residus”. Salellas ha instat l'equip de govern a desplegar l'Estratègia Catalana Residu Zero, amb la finalitat de reduir el volum de residus, i rebaixar el 60% del total de residus recollits al municipi de Girona que són cremats a la incineradora de Campdorà.

LA CUP-Crida per Girona ha reclamat reiterades vegades una política ambiental més activa, decidida i contundent “que ajudi a superar l'actual model de gestió de residus, que està estancat i no avança”. Per això en els darrers temps el grup municipal ha presentat a l'equip de govern diverses propostes com ara la implementació de sistemes de recollida porta a porta, la corresponsabilització en la gestió o bonificacions fiscals, entre d’altres.

Igualment, la CUP-Crida ha reclamat que l’equip de govern reactivi les diferents taules i grups de treball municipals vinculats a l’àrea de Sostenibilitat que no s’han reunit des del mandat passat, com ara la Taula sobre Canvi Climàtic, la Taula d’Horts Urbans o la taula de seguiment sobre l’ús del glifosat i productes agrotòxics. Igualment, el grup municipal ha proposat que a través de la Taula sobre el Canvi Climàtic s’impulsi un ‘Compromís pel Clima’ seguint l’exemple que s’ha iniciat a Barcelona recentment.

"Autòpsia" a un contenidor de rebuig

Finalment, la CUP-Crida per Girona participarà avui dijous, a les 18.30h davant del centre cívic Ter, en una acció descentralitzada arreu de Catalunya. La iniciativa s’emmarca en la campanya que ha impulsat les entitats ecologistes agrupades a l'entorn de l'Estratègia Catalana Residu Zero, i consistirà en una “autòpsia” del contenidor de rebuig per conscienciar la ciutadania de l’excés de residus i la necessitat d’un canvi de paradigma en aquest àmbit.