El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha admès a tràmit un recurs de la CUP-Crida per Girona contra l’Ajuntament gironí per haver nomenat personal eventual per a desenvolupar tasques directives. Segons el grup municipal, la llei especifica que els càrrecs de confiança només poden desenvolupar tasques puntuals o d’assessorament especial, però en cap cas poden desenvolupar funcions directives.

Concretament, la CUP-Crida per Girona ha impugnat l’aprovació del cartipàs municipal, que establia la creació de vuit places de personal eventual dins l’estructura municipal. Concretament, es tracta de les places de Coordinador Gerent, Cap de Gabinet de l’Alcalde, Coordinador de Programes, Coordinador de Ciutadania, Coordinador d’Arts Escèniques, Coordinador de Promoció i Ocupació, Coordinador de Sostenibilitat i Assessor Jurídic.

El grup municipal considera que totes aquestes places, pel seu caràcter eminentment directiu, haurien de cobrir-se per via de concursos públics que garantissin la lliure concurrència, en comptes de nomenar-se a dit. El regidor Lluc Salellas ha declarat que “és una falta de respecte per als treballadors i treballadores de l’Ajuntament que l’accés a aquests llocs de treball no respongui a mèrits professionals sinó a interessos de partit”, i ha recordat que “l’Ajuntament és una institució destinada al servei públic, no una agència de col·locació”.