Els regidors i regidores del grup municipal anuncien que el 12 d’octubre acudiran a l’Ajuntament a treballar, i demanen que l’Ajuntament obri les portes com un feiner qualsevol

El grup municipal de la CUP-Crida per Girona ha demanat a l’equip de govern que iniciï els tràmits per a la retirada de la guàrdia civil espanyola de la ciutat, així com la recuperació dels edificis que actualment ocupa aquest cos de seguretat. La formació ha recordat que l’edifici que actualment acull la caserna està catalogat com a equipament tècnic i comunitari al Pla General, i que seria molt positiu que pogués esdevenir un espai amb equipaments cívics per al barri i la ciutat.

Segons la portaveu Laia Pèlach “la desconnexió amb l’Estat també s’ha d’exercir des dels municipis”, i per això ha sol·licitat a l’equip de govern que aquest any deixi d’assistir a la recepció que s’organitza al pati d’armes de la caserna de la benemèrita amb motiu del 12 d’octubre. D’altra banda, la CUP-Crida per Girona ha reclamat que el 12 d’octubre el consistori gironí obri les portes “com un feiner qualsevol”, i ha anunciat que els regidors i regidores del grup municipal tenen previst acudir a l’Ajuntament a treballar.

Pèlach ha denunciat que el concepte d'hispanitat reivindicat en aquesta diada remet a "valors antidemocràtics, vinculats històricament a l’imperialisme i al genocidi cultural", i que aquests valors en cap cas poden difondre's "en cap societat que es vulgui plenament democràtica i avançada". La portaveu també ha qualificat el 12 d’octubre de “festivitat imposada” i ha reclamat que es comenci a aplicar a Girona i arreu de Catalunya un calendari festiu “propi, normalitzat i democràtic”.