El grup municipal municipal denuncia que els càrrecs electes puguin disposar de les entrades “sense limitacions ni control” i en demana una gestió “ètica i transparent”

La CUP-Crida per Girona ha denunciat aquest matí la política de l’Ajuntament de Girona de reservar entrades per als espectacles culturals de la ciutat. Ho ha fet amb motiu de la inauguració del festival Temporada Alta. Com a exemple, el grup municipal ha criticat el fet que tots els regidors i regidores de l’Ajuntament puguin disposar gratuïtament d’aquestes entrades “sense limitacions ni control”.

La portaveu Laia Pèlach ha anunciat que, d’acord amb el codi ètic del grup municipal, els quatre regidors i regidores de la CUP han renunciat a totes les entrades que els pertoquen, i ha demanat a la resta d’electes del consistori que facin el mateix. Pèlach ha declarat que “si realment sobren entrades que es busquin fórmules perquè siguin els diferents col·lectius socials qui se’n beneficiï, com ha fet recentment l’equip de govern de Salt”.

Així, la CUP ha reclamat una gestió “transparent, ètica i responsable” de les entrades als espectacles culturals que posi fi als “privilegis” dels quals des de fa dècades gaudeixen tant els regidors com d’altres col·lectius afavorits de la ciutat. La proposta del grup municipal passa per establir un control que garanteixi que la cessió d’entrades es limiti exclusivament a les tasques “ineludibles” de representació institucional.


Igualment, el grup municipal ha sol·licitat a l’equip de govern que publiqui una relació detallada de totes les entrades que s’han regalat durant l’últim any als diferents regidors i regidores, així com a d’altres persones, institucions o empreses. “No pot ser que la ciutadania hagi de pagar religiosament totes les entrades, i que llavors tots els regidors puguin accedir durant tot l’any als espectacles municipals sense pagar ni un euro”, ha reblat Pèlach.