El grup municipal considera “intolerable” que la línia del TAV funcioni des de fa gairebé tres anys sense el pla d’autoprotecció per a emergències al túnel

La CUP-Crida per Girona ha criticat la “paràlisi” en què es troben les obres del TAV a la zona del Parc Central, i ha reclamat una vegada més a l’equip de govern de CiU que actuï de manera “contundent” davant d’ADIF per tal de posar fi al projecte que té paralitzada aquesta àrea de la ciutat des de fa set anys.

El grup municipal ha recordat que “la inacció actual és una falta de respecte per als milers de veïns i veïnes que encara avui pateixen l’efecte d’aquest projecte faraònic i desproporcionat”. En aquesta línia, la CUP s’ha ofert a l’Ajuntament per impulsar “totes aquelles iniciatives polítiques, judicials i de mobilització popular” que permetin desencallar la situació i “acabar amb aquest malson”.

D’altra banda, la portaveu del grup, Laia Pèlach, ha qualificat d’”intolerable” que la línia del TAV funcioni des de fa gairebé tres anys sense el pla d’autoprotecció per a emergències al túnel, especialment tenint en compte els greus problemes d’inundació de fa un any. Així, Pèlach ha denunciat un cop més “els incompliments i les irregularitats flagrants que està cometent ADIF amb la permissivitat de les institucions catalanes i gironines”.

Reunió urgent de la comissió de seguiment de les obres


Finalment, aquest matí la portaveu ha sol·licitat al regidor del projecte ferroviari Carles Ribas i a la resta de portaveus municipals que es convoqui amb urgència la comissió de seguiment de les obres del TAV. Pèlach ha criticat que des de l’anterior mandat no s’hagi convocat “ni una sola sessió” d’aquesta comissió.