La formació exposa que la comissió no es reuneix des del febrer i que encara no s’ha elaborat cap informe de conclusions

La CUP-Crida per Girona ha volgut recordar aquest matí una vegada més les irregularitats detectades a AGISSA, i ha denunciat que després de més de sis mesos de la darrera reunió, no s’hagi donat per conclosa la comissió de seguiment de l’auditoria operativa d’AGISSA que es va crear per aclarir les irregularitats detectades.

La formació independentista considera que “cal arribar al fons de la qüestió” i afirma que ha entrat diverses sol·licituds d’informació, algunes de les quals estan pendent de resposta des de mitjan juliol. Per això, Laia Pèlach, portaveu del grup municipal, acusa el govern de CiU de “manca de valentia alhora d’investigar les irregularitats detectades durant l’auditoria i que es van poder contrastar en les diverses sessions de la comissió de seguiment”. Així mateix, ha reclamat a la direcció d’AGISSA que deixi d’actuar de forma opaca i presenti tota la informació al grup municipal perquè es puguin esclarir els fets.

La CUP-Crida per Girona ha manifestat, també, que ha iniciat contactes amb altres formacions i consistoris per començar a treballar de cares a la municipalització del servei com a molt tard el 2020, moment en què finalitza el conveni amb Girona SA per a la gestió del servei. Laia Pèlach, però, adverteix que “el procés de municipalització no ha de frenar la investigació i les accions judicials que es puguin necessitar davant les irregularitats detectades a AGISSA”.


Per tot això, la formació insta a l’alcalde Puigdemont a elaborar un informe de conclusions de la comissió de seguiment i a posar els serveis jurídics de l’Ajuntament a treballar per a denunciar les diverses irregularitats que han anat sortint a la llum.