Ahir el ple municipal de Girona va aprovar la moció de la CUP-Crida per Girona per tal que els gironins i gironines puguin intervenir a les sessions plenàries. Després que fa quatre anys s’aconseguís el dret d’intervenció de les entitats, en aquest cas s’ha fet un pas més i seran els ciutadans a títol individual els qui podran expressar-se al plenari. El govern de CiU es va quedar sol votant en contra de la proposta.

En la sessió també va aprovar-se l’altra moció presentada per la CUP-Crida per Girona, en què es reclamava iniciar una revisió del nomenclàtor, per tal de superar diverses mancances actuals com el desequilibri entre homes i dones, o la presència de noms franquistes als carrers i places de la ciutat. També es va aprovar el segon punt de la moció, que demanava que l’actual plaça poeta Marquina, dedicada a un propagandista del règim sense cap vinculació amb la ciutat, recuperi el nom històric i popular de plaça del Carril.

Durant el ple la CUP-Crida per Girona va tornar a criticar que CiU hagi doblat el nombre de càrrecs de confiança del govern, la qual cosa incrementarà aquesta despesa en un 74%. El grup municipal també va criticar que s’utilitzin aquests càrrecs per recol·locar membres del partit, i va qüestionar que algunes de les persones designades compleixin el perfil adequat per a la tasca que han de desenvolupar.

A l’apartat de precs i preguntes, la CUP-Crida per Girona va demanar explicacions per la retirada del suport municipal al cicle “Nits de cine” just abans del seu inici, i també es va demanar informació sobre la retirada d’armament a sis agents de la policia municipals. Els regidors del grup també van demanar explicacions per l’absència de representants del govern en la commemoració del dia per l’alliberament LGBTI, i es va demanar informació sobre les accions empreses des de l’equip de govern arran del cas d’assetjament homofòbic detectat a la ciutat.

Igualment, el grup municipal va reclamar que s’aturin les sancions a ciclistes mentre no es pugui circular de forma segura arreu de la ciutat, i també es va demanar que s’aturi la permissivitat a l’hora de circular i aparcar a l’interior de la Devesa. Finalment, es va demanar informació sobre el projecte de la plaça Pallach, a l’Eixample, i els terminis d’execució de les obres del Parc Central, entre d’altres.