El grup municipal de la CUP-Crida per Girona ha presentat una moció al ple municipal del dilluns que ve per tal que els ciutadans puguin intervenir a les sessions plenàries del consistori. Concretament, el text proposa una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal que aquells ciutadans que ho desitgin puguin prendre la paraula en aquells punts de l’ordre del dia en què acreditin la seva condicions d’afectats, i també al punt de precs i preguntes.

D’aquesta manera, la CUP-Crida per Girona pretén que l’Ajuntament de Girona “avanci cap a un aprofundiment democràtic”, i que a través de mesures com aquesta “la ciutadania s’apropi i s’impliqui de manera efectiva en la gestió dels afers públics”. El 2011 la CUP ja va ser un dels col·lectius impulsors del canvi de reglament que va permetre el dret d’intervenció i proposta de les entitats ciutadanes. Quatre anys després, la formació considera que “cal fer un pas més i permetre no només a les entitats sinó també als ciutadans a títol individual intervenir als plens”.


El grup municipal també ha presentat una segona moció sobre el nomenclàtor de la ciutat. La CUP-Crida per Girona recrimina a l’alcalde que hagi incomplert en dues ocasions el compromís d’iniciar una revisió del nomenclàtor. La primera prové d’un acord verbal fet en el marc del ple municipal del passat juliol, ara fa just un any; i la segona correspon a un acord del ple municipal del passat abril, en el marc d’una moció presentada per la Xarxa Dones Girona. En aquesta ocasió, la moció reclama que com a molt tard al setembre s’impulsi una comissió que proposi un revisió del nomenclàtor orientada, almenys, a rectificar el desequilibri actual entre homes i dones, i també a eliminar noms vinculats al franquisme.