La CUP-Crida per Girona ha presentat, aquest matí, els projectes de ciutat que la formació pretén impulsar de cares al curs polític que començarà al setembre. Es tracta d’un llistat de setze projectes (quinze més un, han especificat) que el grup municipal ha fet arribar avui mateix tant al govern municipal com als grups de l’oposició. D’aquesta manera, la CUP-Crida per Girona ha mostrat la seva disposició al diàleg per tal d’arribar a acords en grans qüestions de ciutat, “sempre que permetin un aprofundiment democràtic i l’avenç cap a un model de ciutat equilibrat, just i sostenible, en què els barris i la gent de Girona siguin els autèntics protagonistes”.

La portaveu Laia Pèlach ha deixat clar que no es tracta d’un llistat exhaustiu ni des del punt de vista territorial ni temàtic, sinó un primer llistat de propostes de treball per posar fil a l’agulla amb alguns dels reptes que té la ciutat per davant en aquest inici de mandat. Entre les propostes hi ha projectes de mobilitat, com la creació d’un carril bici entre Girona  i Celrà, de gestió de residus, com la implantació d’un sistema porta a porta al Barri Vell, de cultura, com la rehabilitació de l’antic cinema Modern, o de turisme, com la creació d’un càmping municipal a Domeny. Altres mesures són l’aprovació d’un pla local contra la LGBTIfòbia, una ordenança que blindi les polítiques d’igualtat o un nou consell municipal d’immigració.

Altres propostes són l’elaboració d’un pla especial a Sant Narcís per encarar l’escenari post-TAV, un projecte juvenil a l’Esquerra del Ter, la dinamització i potenciació de l’OME i el CME, un pla per la producció i el consum de proximitat, un paquet de mesures d’aprofundiment democràtic (que contempli la intervenció ciutadana als plens, les sessions plenàries itinerants i la celebració de consultes populars i audiències públiques), l’aprovació d’un pla de municipalitzacions centrat especialment en la gestió de l’aigua, i l’impuls del projecte “Girona ciutat cooperativa”, per avançar cap a un canvi de model econòmic.

Pel que fa al setzè projecte, no està directament relacionat amb l’àmbit municipal, sinó que té a veure amb el procés independentista. Des del grup municipal proposen una taula de treball que segueixi l’evolució del procés, que defineixi les mesures i accions que s’han de prendre en cada moment i garanteixi un paper actiu de la ciutat en el procés cap a la independència. D’altra banda, Pèlach ha explicat que la CUP-Crida per Girona ha creat un equip de treball, format pels mateixos regidors i representants de les diferents comissions de treball del grup municipal, per tal que comencin a explorar acords amb l’equip de govern i la resta de grups, amb l’objectiu que de cares al setembre ja es puguin començar a desplegar els projectes proposats.