La CUP-Crida per Girona ha criticat la creació de nous càrrecs de confiança del govern en el cartipàs municipal aprovat ahir a l’Ajuntament de Girona. Segons els càlculs del grup municipal, les cinc noves places creades fruit de l’acord entre CiU i ERC-MES suposaran una despesa d’aproximadament un milió d’euros des d’ara fins a final de mandat.

Concretament es tracta de les places de Coordinador de Sostenibilitat, Coordinador de Promoció i Ocupació, Coordinador d’Arts Escèniques i Assessor Jurídic, que tenen retribucions d’uns 50.000€ anuals cadascuna. Aquestes cinc places han de sumar-se a les del Gerent, el Cap de Gabinet de l’Alcalde i Coordinador de Programes, que ja existien a l’anterior mandat i es mantenen en el nou cartipàs. La CUP-Crida per Girona ha denunciat una vegada més el nomenament de càrrecs de confiança per a tasques directives de l’estructura administrativa municipal.

D’altra banda, el grup municipal ha fet públic el nom de totes les persones que representaran la CUP-Crida per Girona als diferents organismes, entitats i societats municipals. Per evitar concentrar tota l’activitat institucional en els càrrecs electes, la candidatura ha nomenat, allà on ha estat possible, persones no regidores per a representar la candidatura.


En el primer dia de treball després de l’aprovació del cartipàs, el grup municipal de la CUP-Crida per Girona ha registrat una bateria de deu preguntes a l’equip de govern. Entre d’altres la candidatura ha demanat explicacions per la lentitud en el desplegament dels projectes d’horts urbans previstos, l’absència de representants de l’equip de govern en els actes de commemoració del dia de l’alliberament LGBTI o la gestió de l’Ajuntament de Girona respecte el veto que van patir els regidors de la CUP-Crida per Girona a l’hora d’accedir al recinte de la Fira de Girona durant el Fòrum Impulsa.