La CUP-Crida per Girona ha fet públic que votarà en contra del cartipàs municipal al ple de dilluns que ve. La portaveu Laia Pèlach ha explicat que CiU ha ignorat per complet les propostes que la candidatura va fer arribar a Carles Puigdemont per discutir l’aprovació del Cartipàs, i s’ha queixat de l’opacitat que ha envoltat tot el procés de negociació.

Pel que fa al contingut del Cartipàs, la CUP-Crida per Girona ha criticat l’elevat nombre de càrrecs de confiança, entre els quals es manté el gerent, així com les retribucions que es preveuen tant per als grups municipals com per als regidors i regidores. Cal recordar que la rebaixa d’aquestes despeses i càrrecs era una de les principals demandes de la candidatura. La CUP-Crida per Girona també ha criticat elements de l’organització municipal, com ara que continuï sense haver-hi la figura de regidor de Cultura.

Respecte a l’anunci d’ERC-MES de votar favorablement al Cartipàs, Laia Pèlach considera que l’acord “consolida un model continuista”, i ha reivindicat la CUP-Crida per Girona com l’únic projecte que pot plantejar una vertadera alternativa al model de Carles Puigdemont”. Des de la candidatura també han denunciat que l’acord entre ERC-MES i CiU hagi deixat fora la majoria de grups municipals de diverses societats i fundacions.

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha explicat que la seva proposta de consensuar un codi ètic municipal signat per tots els regidors i regidores “ha estat rebutjat o menystingut per la totalitat dels grups municipals”. Pèlach ha lamentat la manca de voluntat per assolir acords en la línia d’una acció política més ètica i transparent, i ha criticat que determinats grups ni tan sols s’hagin dignat a respondre la proposta de la candidatura.