Avui la CUP-Crida per Girona ha realitzat un acte per reclamar el compliment del cabal ecològic del Ter, amb el nom de “Mulla’t pel Ter”. En l’acció diversos membres de la candidatura, inclosos els candidats Laia Pèlach i Lluc Salellas, s’han banyat al riu simbòlicament, i han presentat les principals propostes sobre aigua i biodiversitat. Laia Pèlach, ha explicat que, des de l’Ajuntament, la CUP-Crida per Girona “exigirà a l'Agència Catalana de l'Aigua el compliment d'un règim de cabal del Ter que permeti el correcte funcionament dels processos naturals”.

Altres propostes de la candidatura en aquest àmbit són la renaturalització dels rius Onyar i Güell al seu pas per Girona, la recuperació de la Sèquia Monar, o la creació d’aguaits al llarg del riu Ter per facilitar el coneixement del medi i de les espècies que viuen a l’entorn gironí. Segons Pèlach, “cal que la ciutat aprofiti el potencial educatiu, lúdic i natural que pot aportar el sistema fluvial de Girona”. En aquesta línia, una altra de les propostes de la formació és recuperar i potenciar el patrimoni vinculat a l’aigua, com ara la central del Molí, la Sèquia Monar o les fonts de Sant Daniel.

Per la seva banda, Lluc Salellas ha reafirmat el compromís de la CUP-Crida per Girona de municipalitzar el servei d’aigües i garantir la màxima transparència respecte a l’actual gestió d’AGISSA. En l’àmbit de biodiversitat, Salellas ha explicat que una de les apostes de la CUP-Crida per Girona serà completar l’anella verda, per tal de preservar i potenciar l’entorn natural de la ciutat i divulgar-lo entre la gent de Girona. Salellas també ha presentat la proposta de tirar endavant plans de pastura per a la gestió del sotabosc i manteniment d'espais oberts.