Aquest migdia els candidats de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach i Lluc Salellas han participat als actes de la festa major de l’Eixample. Lluc Salellas ha aprofitat per exposar algunes de les propostes de la candidatura per aquest barri gironí. Salellas, per exemple, ha defensat la necessitat de dotar el barri d’un servei sanitari de dia. El candidat també ha proposat actuacions en el camp de l’urbanisme i la mobilitat per tal que l’Eixample guanyi espais públics per fer vida comunitària.

Així, entre les propostes de la candidatura hi ha la peatonalització de diferents carrers  per fomentar el passeig, l’oci i el comerç de barri; o també la pacificació viària i la millora de la xarxa de vies adaptades per a l’ús de la bicicleta. Salellas també ha defensat la necessitat de dotar el barri d’equipaments cívics que fomentin l’associacionisme i la interrelació veïnal.

Finalment, el candidat ha defensat que cal potenciar el triangle cultural i educatiu del barri, que segons el candidat formen els diferents centres educatius, la nova biblioteca Carles Rahola i l’escola d’Adults. Respecte a la biblioteca, ha defensat la necessitat de promoure’n l’ampliació dels horaris.

En un sentit semblant, el Salellas ha defensat que calen mesures per difondre la memòria històrica del barri, que va tenir un paper destacat en la República i la Guerra Civil.

Com a exemple la candidatura ha posat el cas de la plaça Miquel Santaló que ocupa l’espai on hi havia hagut el Convent de les Adoratrius, que entre 1940 i 1944 va ser la presó de dones acusades de ser del bàndol republicà (a la fi de 1940 hi havia 1.416 dones empresonades). L’edifici del convent ocupava l’illa de cases compresa entre els carrers Ronda Sant Antoni Maria Claret, Ultònia, Bisbe Lorenzana i Joan Maragall. En aquest espai, Salellas ha defensat que “s’hi podria col·locar un plafó informatiu explicant-ne la història i fent èmfasi en el paper de les dones republicanes i en com van ser especialment represaliades”.