La CUP-Crida per Girona ha presentat aquest migdia les seves propostes en matèria de joventut. La cap de llista de la candidatura, Laia Pèlach, ha lamentat la pèrdua de recursos i atribucions de la regidoria de Joventut en els darrers quatre anys, i ha criticat que “el Pla Local de Joventut aprovat per CiU va fer-se per compromís i sense comptar amb la participació juvenil”.

En aquest sentit, Pèlach va explicar que les propostes de joventut de la CUP-Crida per Girona se centren en dos objectius. El primer, “incrementar la implicació i participació juvenil en l’àmbit associatiu, la gestió dels afers públics i la dinamització dels barris”, i el segon, “facilitar l’autonomia i el desenvolupament personal del jovent gironí fent que es garanteixi l’accés a drets com el treball o l’habitatge”.

Per fer-ho possible, la candidatura defensa l’aprovació d’un nou Pla Local de Joventut fet amb la participació del jovent de la ciutat, i amb una vocació realment transformadora. La CUP-Crida per Girona també proposa que Joventut recuperi el servei d’habitatge juvenil, que durant aquest mandat s’ha perdut, i que el servi d’ocupació juvenil recuperi atribucions que ha anat perdent en els darrers quatre anys.

Un altre element bàsic per la candidatura és la participació juvenil. D’entrada, Pèlach ha defensat que cal “educació en els valors de la participació i la implicació ciutadana”, i per això “cal que tant als centres educatius com en d’altres espais com els centres cívics es promoguin dinàmiques participatives, per tal de crear una base democràtica sòlida i compromesa en l’àmbit juvenil”. La cap de llista també ha defensat la necessitat d’activar el Consell Local de Joventut per convertir-lo en un òrgan realment actiu i representatiu.

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha defensat la necessitat de reforçar el paper de les entitats d’educació en el lleure en la gestió del programa de vacances, davant de qualsevol temptativa de canviar l’actual model i introduir-hi agents privats. La candidatura també defensa que el programa de vacances passi a gestionar-se des de l’àrea d’Educació, ja que es tracta d’un àmbit que no és estrictament una política de joventut i en canvi s’endu molts recursos i implica molta dedicació per part de la regidoria.