Moció de la CUP-Crida per Girona per millorar la seguretat de les dones davant l’amenaça d’agressions masclistes

El text es debatrà dilluns 12 de novembre al ple municipal i proposa mesures en camps com la mobilitat, l’educació o la preparació personal

La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció que es debatrà el proper dilluns 12 de novembre al Ple municipal amb l’objectiu de millorar la seguretat de les dones a la ciutat davant l’amenaça d’agressions masclistes. Els cupaires consideren que “les agressions per violència masclista no són problemes individuals, sinó que són el resultat de l’estructura patriarcal en la que vivim i, com a tal, són un problema col·lectiu”. D’aquesta manera, creuen que “cal trencar amb la normalització que empara i invisibilitza la violència de gènere i és imprescindible el compromís de les administracions públiques per eradicar-la”

Davant d’això, el text proposa diverses mesures com ara que l’Ajuntament estudiï crear la parada intermèdia sota demanda en les línies d’autobús urbà, de forma que el conductor/a d’autobús permeti que les dones baixin del vehicle en un punt intermedi entre dues parades sense alterar el recorregut oficial. La moció preveu que la mesura es treballi amb la taula de la mobilitat i d’acord amb la plantilla de treballadors de TMG.

Un altre acord que es proposa és estendre el model de punts liles a totes les festes i festivals de la ciutat adaptant-lo a la seva realitat; així com que s’imparteixin tallers gratuïts d’autodefensa per a dones en els centres cívics, en què es combini l’adquisició de tècniques físiques juntament amb altres dinàmiques per treballar l’autoconfiança i per prendre consciència de les pors.

Finalment, la moció demana analitzar les sessions sobre seguretat lligades a la violència masclista que s’imparteixen en escoles i instituts de la ciutat i fer propostes de millora unificant criteris i dotant-les d’una coherència de conjunt. També es proposa que aquest teball s’aprofiti per promoure que tots els centres educatius l’integrin en el seu projecte educatiu.