Jornades de la CUP-Crida per Girona sobre violència masclista institucional

El IV seminari feminista de la formació tindrà lloc aquest novembre al centre cultural La Mercè

La comissió d’igualtats de la CUP-Crida per Girona ha organitzat per aquest novembre el seu IV seminari feminista, titulat "Violència masclista institucional: quan són les institucions qui ens agredeix”. El cicle tindrà lloc els dimecres 14, 21 i 28 de novembre de 19h a 21h al centre cultural La Mercè, i girarà al voltant de les discriminacions i la vulneració de drets que pateixen les dones per part de les institucions públiques, en àmbits com l’acollida o l’atenció a la violència masclista, entre d’altres.

La primera sessió (14 de novembre) es titula “Fronteres i estrangeria: la violència institucional contra les dones migrades” i comptarà amb les ponents Mònica Caldas, advocada del Programa d'Immigració de Càritas Girona; i Cristina Fernández Besas, investigadora de l'observatori del sistema penal i els drets humans de la Universitat de Barcelona i membre de Tanquem els CIEs.

La segona sessió (21 de novembre) es titula "La violència masclista en els recursos institucionals: CIEs i centres d'acollida", i comptarà amb la ponent Patricia Orejudo, membre de Women's Link Worldwide i autora de l’informe ‘Mujeres en los centros de internamiento de extranjeros (CIE) realidades entre rejas)’.

La tercera i última sessió es titula "Revictimització institucional en l'atenció a la violència masclista", i comptarà amb les ponents Sílvia Ballesteros, advocada SIAD CBS Gironès; i Júlia Humet, advocada de Dones Juristes.