La CUP-Crida per Girona exigeix una actuació urgent als pisos Barceló de la Creueta

La formació denuncia que des del 2015 el govern gironí no ha actuat per solucionar la problemàtica

La CUP-Crida per Girona ha exigit al govern gironí que actuï urgentment als pisos Barceló de la Creueta, que des de fa anys pateixen una important degradació que suposa problemes de seguretat per als veïns i veïnes que hi habiten. En concret, la formació reclama que el mateix Ajuntament actuï subsidiàriament fent les obres de rehabilitació, i que posteriorment les cobri als propietaris. Es tracta d’una solució que s’ha apuntat en diverses ocasions, però que el govern no ha executat mai.

La problemàtica de l’estat dels pisos Barceló de la Creueta fa prop de deu anys que cueja. Tal i com consta a l’expedient municipal, l’any 2009 es va aprovar un projecte d’obres de millora que la propietat mai no va tirar endavant. Posteriorment, va fer diversos requeriments que la propietat no va complir, i es van interposar multes que en total sumen una quantitat de 9.000€. Durant anys també van estar-se fent informes periòdics sobre l’estat de l’edifici, però aquestes inspeccions van deixar-se de fer l’any 2015, quan Marta Madrenas va assumir la regidoria d’urbanisme i, posteriorment, l’alcaldia. Des de llavors no s’ha conegut cap més actuació per part de l’equip de govern.

La CUP-Crida per Girona ha denunciat la deixadesa del govern respecte a aquesta qüestió, i ha anunciat que farà una pregunta al proper Ple municipal perquè l’equip de Marta Madrenas doni explicacions i anunciï quines mesures té previst aplicar per solucionar la problemàtica. El regidor Lluc Salellas publicat un article d’opinió al voltant d’aquest tema, en què denuncia que “aquest bloc de pisos porta anys en un estat deplorable i amb riscos més que evidents per a les persones que hi viuen” i en què critica que el govern no hagi actuat amb més determinació i diligència davant dels informes municipals que alertaven d’aquests problemes de seguretat. [imatge: El Punt Avui]