La CUP-Crida per Girona reclama aprovar el Pla Especial de la Devesa abans d’acabar l’actual mandat

La formació demana al govern “un esforç” per assolir el consens veïnal i desencallar la tramitació del pla en els propers mesos

La CUP-Crida per Girona s’ha posicionat al voltant de l’anunci del govern gironí de paralitzar la tramitació del Pla Especial de la Devesa. La formació ha denunciat els “errors i la manca d’inversió i d’actuacions” que acumula la gestió del parc que ha fet el govern convergent, i ha criticat que la decisió suposa un nou retard en l’aprovació de l’instrument que ha de regular la gestió i els usos de la Devesa.

"Estem d'acord en recuperar el diàleg amb les entitats i buscar consensos, sempre que això  no es converteixi en una maniobra dilatòria” ha declarat la regidora cupaire Laia Pèlach. Per això, la formació ha demanat al govern “un esforç” per assolir el consens veïnal en els propers mesos i desencallar la tramitació del pla abans d'acabar el mandat. Cal tenir en compte que al pla de mandat del govern 2016-2019 hi consta el següent compromís: "Aprovarem i desplegarem per fases el Pla especial de la Devesa i innovarem en la gestió del parc.

D’altra banda, la formació ha exigit que mentre el pla no estigui aprovat es compleixi escrupolosament l'actual normativa vigent, és a dir el reglament d'usos i activitats de la Devesa, que forma part de l'actual pla d'usos i que segons els cupaires s'ha incomplert reiteradament permetent aparcar dins de la Devesa o amb la celebració del Festival del Circ.