La formació demana un consell d’administració extraordinari d’AGISSA per destituir Ballell

Després de conèixer el darrer informe del secretari de l’Ajuntament de Girona sobre la gestió d’AGISSA, la CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern que presenti una querella contra Girona SA, la part privada d’AGISSA, i que sol·liciti una convocatòria extraordinària del consell d’administració d’AGISSA per proposar la destitució del conseller delegat Xavier Ballell. El grup municipal considera que el govern ha de deixar enrere la "tebiesa i la inacció" en aquest assumpte i prendre la iniciativa en l'àmbit penal per defensar els interessos de la ciutat.

Els cupaires consideren que el nou informe municipal corrobora l’existència de múltiples irregularitats en la gestió de l’aigua, relacionades amb la utilització del laboratori de Montfullà, l’adjudicació del servei de clavegueram, les diferents pròrrogues del contracte del servei, o el pla director d’inversions entre d’altres.

La formació també s’ha mostrat molt crítica amb el paper dels successius governs municipals, ja que algunes de les irregularitats que destapa l’informe tenen a veure amb una certa deixadesa i permissivitat per part del consistori en el control i la regulació de les condicions del contracte de gestió d’aigües.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha denunciat que en 25 anys de servei l’Ajuntament de Girona no hagi iniciat ni un sol expedient contra AGISSA, en part per la inexistència d’un règim sancionador adequat en el contracte de servei. Segons els cupaires, aquest fet dificulta, en aquests moments, acreditar els incompliments del contracte per part d’AGISSA que permetrien a l’Ajuntament dur a terme mesures com ara intervenir l’empresa o donar per extingit el contracte.

D’altra banda, el grup municipal ha anunciat la publicació de l’auditoria d’AGISSA de l’exercici 2014 (document 1 i document 2) i l’informe corresponent d’intervenció municipal (document). Es tracta d’un dels documents existents sobre la gestió d’AGISSA que restaven pendents de conèixer-se, i que ofereix noves informacions sobre algunes males pràctiques de l’empresa. Aquesta documentació es presentarà al Ple municipal del dilluns que ve.

Incompliment de la moció de conjunta per la municipalització

En la roda de premsa també s’ha denunciat l’incompliment de la moció impulsada per CiU, PSC, ERC-MES i la mateixa CUP-Crida per Girona l’octubre del 2016, en què es va acordar “elaborar un pla de treball consensuat amb els ajuntaments de Salt i Sarrià de Ter per continuar avançant en el desplegament de les mesures tècniques i administratives necessàries per fer factible la municipalització, i “habilitar la Taula de Municipalització de l'Aigua com a òrgan de seguiment de tot el procés amb una periodicitat de reunió trimestral”. Des de la formació han denunciat que el consistori no ha reunit la Taula de Municipalització ni ha impulsat el pla de treball.