La formació considera que la investigació judicial que s’ha obert contra la cúpula d’AGISSA ha estat “la gota que fa vessar el got”

La CUP-Crida per Girona ha registrat una proposta d’acord de cara al Ple municipal del proper dia 10 d’octubre, en què proposa que l’Ajuntament de Girona es comprometi a municipalitzar el servei d’aigües. La moció del grup municipal arriba tot just una setmana després de conèixer que la fiscalia està investigant l’ex-conseller delegat de l’empresa AGISSA arran d’una denúncia de la mateixa CUP per un delicte continuat d’administració deslleial.

La formació considera que la investigació judicial contra AGISSA ha estat “la gota que ha fet vessar el got”, i que és el moment de prendre decisions “valentes”. Segons la regidora Laia Pèlach, la recuperació del servei i la seva prestació directa per part de l’Ajuntament és l’única forma de garantir un sistema de prestació “ètic, transparent i democràtic”. Pèlach també ha defensat que el control municipal de l’aigua permetrà “reinvertir en polítiques locals uns beneficis que actualment se’n van a grans empreses privades”.

Així doncs, la proposta de la CUP-Crida per Girona demana elaborar un pla de treball consensuat amb els ajuntaments de Salt i Sarrià de Ter “que prevegi tots els treballs tècnics, jurídics i financers per tal de fer efectiva la municipalització del servei abans de la finalització de l'actual contracte”. Al text també es proposa que s’habiliti la Taula de Municipalització de l'Aigua, creada al gener d'enguany, com a òrgan de seguiment de tot el procés fins a la municipalització del servei.

Voluntat d’acord amb el govern

La CUP-Crida per Girona ha anunciat la seva predisposició a negociar els punts de la moció per tal que pugui tirar endavant “amb un redactat que, sense perdre l’esperit de la moció, sigui compartit amb una majoria dels grups”. En aquesta línia la formació ha anunciat que ja està en converses amb l’equip de govern i altres grups de l’oposició per mirar d’arribar a un acord de cara al Ple de dilluns.