La CUP-Crida per Girona fixa les prioritats per al curs polític i reclama “més acció i diàleg” a l’equip de govern

El grup municipal reclama a Madrenas que desencalli els temes pendents “de forma inclusiva i amb la màxima diligència”


Aquest matí la CUP-Crida per Girona ha fet una roda de premsa per fer públic el plantejament de la formació el curs polític que s’inicia a la ciutat. El regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas han exposat les principals qüestions que el grup municipal considera que cal tirar endavant els propers mesos, i s’han ofert per treballar-les conjuntament amb l’equip de govern. Malgrat això, els cupaires s’han mostrat crítics amb la inacció i l’actitud poc dialogant que manté l’equip de govern actualment.

En matèria de prestació de serveis, la CUP-Crida per Girona ha reclamat que s’iniciï definitivament el procés de municipalització de l’aigua, com també que s’acceleri la nova ordenança de serveis funeraris, que s’està redactant fruit de la iniciativa ciutadana que va impulsar la mateixa CUP. La formació també ha anunciat que demanarà una auditoria per aclarir la gestió dels aparcaments soterrats de la ciutat.

En l’àmbit de participació, el grup municipal ha demanat que s’intensifiquin els treballs per aprovar el nou Reglament Orgànic Municipal, així com la nova normativa de pressupostos participats. En ambdós casos, els cupaires han fet èmfasi en la necessitat que es compti amb la ciutadania i les entitats en el procés d’elaboració dels documents. Respecte a les polítiques ambientals, la CUP-Crida per Girona proposarà la implantació del sistema de recollida porta a porta a tots els barris de la ciutat, i exigirà que se solucionin els punts negres per a bicicletes que s’han detectat a la ciutat.

Quant a plans territorials i acció als barris, la regidora Laia Pèlach ha esmentat que cal desencallar els plans especials de les Pedreres i de la Devesa, així com el pla integral de Sant Narcís. Respecte a aquest barri, la regidora ha fet èmfasi en l’acabament de les obres del Parc Central i la conveniència d’interposar una demanda a ADIF pels greuges i incompliments d’aquests vuit anys. Pèlach també ha enumerat mesures per a prioritzar en matèria social i sectorial com el Pla Local de Joventut, el Pla Local d’Habitatge o el programa d’actuació contra les agressions masclistes, que precisament serà objecte d’una moció de la mateixa CUP al ple municipal de dilluns que ve.

Pel que fa a cultura, el regidor Lluc Salellas ha fixat la definició dels projectes per a l’antic cinema Modern i de la Casa Pastors com a prioritaris, i ha reiterat la seva voluntat de col·laboració amb l’equip de govern en el projecte de regulació i promoció de la música en directe a bars i locals de la ciutat. Finalment, com a darrer punt Salellas ha demanat a l’equip de govern que concreti el seu compromís amb el procés d’independència, i que habiliti les mesures necessàries perquè el municipi participi activament en el procés constituent i la resta de passos que vinguin en els propers mesos.

Així doncs, Pèlach i Salellas han reiterat la seva disposició a explorar acords amb l’equip de govern respecte a totes aquestes qüestions, tot i lamentar amb la desinformació i la manca de diàleg que ofereix ara mateix l’equip de govern a tota l’oposició. També respecte a la gestió de govern, els cupaires han criticat la manca de cohesió i coordinació entre les regidories de CiU i les del PSC, i han denunciat un cop més la manca d’ambició i de rumb de l’equip que encapçala Marta Madrenas. Laia Pèlach ha reclamat a l’alcaldessa que “desencalli els temes pendents de forma inclusiva i amb la màxima diligència”.