La formació proposa una campanya municipal durant les Fires de Sant Narcís

La CUP-Crida per Girona ha demanat a l’equip de govern de CiU i PSC que emprengui un pla d’accions per prevenir i combatre les agressions i les conductes masclistes en l’oci nocturn a la ciutat. El grup municipal ha suggerit que les primeres accions, com ara protocols d’actuació o campanyes de sensibilització, es podrien dur a terme aprofitant les Fires de Sant Narcís d’enguany.

D’aquesta manera, la CUP-Crida per Girona ha reclamat que el consistori gironí segueixi els passos d’altres municipis catalans com ara Cardedeu, Celrà o Sabadell, que en ens darrers temps han tirat endavant campanyes d’aquest tipus. La formació ha lamentat la “invisibilització” social d’aquesta problemàtica, i ha criticat la inacció i la manca de recursos que hi ha destinat històricament l’Ajuntament de Girona.

Per tot plegat, el regidor cupaire Lluc Salellas ha reclamat “tolerància zero amb aquesta mena d’agressions i actituds discriminatòries, ja sigui per motius de gènere o de qualsevol altre tipus”, i ha instat l’Ajuntament de Girona a “desplegar totes aquelles polítiques necessàries per tal de garantir un model d’oci accessible, popular i respectuós a la ciutat”. El regidor ha publicat un article sobre aquest assumpte.