El Ple de Girona aprova la moció de suport a la campanya «Som 27 i més»

L'Ajuntament aprova pagar el cost de l'enderroc del finger que havia d'assumir ADIF amb el vot contrari de la CUP-Crida per Girona 

El Ple extraordinari del mes d'agost de l'Ajuntament de Girona va decidir ahir solidaritzar-se amb la campanya «Som 27 i més» creada per defensar les 27 persones processades de forma aleatòria per participar en mobilitzacions en defensa de la universitat pública l'any 2013 a la UAB. El suport del ple va venir a partir d'una moció presentada per la CUP-Crida per Girona que va obtenir els vots favorables de la formació independentista i del grup d'ERC-MÉS, l'abstenció de l'equip de govern i el vot contrari del PP i C's. En la seva intervenció, el regidor de la CUP, Lluc Salellas, va exposar que la moció tenia una triple intenció: defensar la universitat pública, defensar les decisions que la comunitat universitària prenia en el Claustre de la institució, que van ser desateses per l'equip de govern de la UAB del moment, i defensar el legítim dret a manifestació i mobilització. 

El plenari d'ahir, però també va servir per tractar altres punts essencials. En l'apartat de mocions, tots els grups van consensuar un text per reclamar millores urgents a la UCI pediàtrica i neonatal de l'Hospital Josep Trueta. Així mateix, el ple va servir per aprovar, amb les abstencions de l'oposició, el Compte General del 2015, que són el resultat de l'acció de govern durant l'any passat. En aquest sentit, el PSC va validar uns comptes que havia estat criticant durament fins fa poc en un nou exercici d'equilibrisme polític fruit del pacte de poder que van fer amb CiU. L'altre punt central del ple d'ahir va ser les modificacions de crèdit per garantir els diners necessaris per subvencionar amb 65.000 euros extres l'Uni Girona, per enderrocar el finger (túnel que uneix les estacions de tren) i per comprar l'edifici del costat del Centre Cívic Sant Narcís on es desenvolupa el projecte de La Volta. 

En el primer dels punts, la portaveu Laia Pèlach va demanar que el Govern municipal establís uns criteris clars i definitius a partir dels quals atorgar subvencions extraordinàries a clubs esportius que juguen a primer nivell per evitar així la sensació d'excepcionalitat permanent. Pèlach va insistir en aquesta mesura i en valorar més positivament aquells clubs on hi participen col·lectius discriminats socialment com poden ser les dones o les persones amb discapacitat. D'altra banda, la CUP-Crida per Girona es va quedar sola votant en contra que l'Ajuntament hagi d'assumir 400.000 euros del cost de l'enderroc del Finger, una obra que el Govern sempre havia dit que seria assumida per ADIF. Per la candidatura rupturista, tots els gironins acabarem pagant unes obres a causa de la mala gestió governamental sense que haguem provat altres vies per aconseguir l'objectiu d'acabar les obres com la de mobilització social i la pressió de tota la ciutat cap al Ministeri de Foment i ADIF. La CUP-Crida per Girona va reclamar autocrítica i celeritat a un equip de Govern que es va veure força sol en aquest punt.

Finalment, el ple va aprovar el Pla Local d'Infància i d'Adolescència (PLIA), la creació de la Taula de Salut Mental així com una modificació del Pla General a la zona del Mas Xirgu.