La CUP-Crida per Girona reclama que la comissió serveixi per replantejar a fons el model funerari de la ciutat, i no només per actualitzar l’actual ordenança

Aquest dimarts l’Ajuntament de Girona ha convocat la primera sessió del grup de treball sobre la prestació dels serveis funeraris. La convocatòria arriba després que el passat 28 de maig finalitzés el període d’exposició pública de la iniciativa ciutadana sobre serveis funeraris impulsada per la CUP-Crida per Girona, que es va registrar amb l’aval de més de 2.000 firmes.

Tot i que l’Ajuntament preveu que aquest grup de treball serveixi bàsicament per actualitzar l’actual ordenança funerària, la CUP-Crida per Girona ha demanat que també s’hi puguin debatre altres qüestions de fons relatives al model de prestació dels serveis fúnebres, tal i com constava entre les demandes de la iniciativa ciutadana.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha anunciat que presentarà un document de treball a la reunió, per posar sobre la taula qüestions com ara la possible implicació de l’Ajuntament en la gestió del servei, la coordinació amb altres municipis del Gironès per fer equipaments mancomunats, o l’exigència a Mémora de posar fi a determinades males pràctiques, entre d’altres.

Finalment, la formació ha reclamat que els treballs d’aquesta comissió i l’evolució de la iniciativa ciutadana gaudeixin de la màxima transparència i participació, per tal qual cosa ha demanat a l’equip de govern que difongui convenientment entre la ciutadania i les entitats gironines les accions que es vagin duent a terme.